Confessions of a researchaholic

September 16, 2018

Stanford men’s toilet building

Filed under: Real — liyiwei @ 9:25 pm
Tags: ,

Adjacent to the Stanford memorial church sits a single floor building, a grand hall of men’s restroom.
At late Saturday afternoon nobody was inside; I can stand right at the entrance to draw the entire scene. But that might be weird even by Stanford standard, so I took a photo and drew from it later.

My focus is the glow at the ceiling light, applying (high dynamic) range compression, or tone mapping, so that I can keep both the glow and the walls in the same blank color.

I started with global guidelines, but after finishing the drawing noticed a glaring omission.
See if you can spot from the drawing and comparing it with the photo, before my answer below.

View this post on Instagram

Men's toilet building

A post shared by Kublai (@kub1ai) on

I did not place the horizontal guidelines connecting the left and right stall rows, and thus the left row appears shorter than the right row.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme: Rubric. Get a free blog at WordPress.com